Book værelse

Attraktioner

Jesperhus Blomsterpark – øens største attraktion

Jesperhus Blomsterpark er ikke blot øens største, men også Nordeuropas største blomsterpark. Den ca.
8 ha. store park er fyldt med skønne stauder, roser, alverdens sommerblomster, sukkulenter og kæmpe blomsterfigurer – sammensat i et fantastisk farvespil. Parken er opdelt i flere afdelinger f.eks. H.C. Andersens eventyrhave, hvor du finder de kendte eventyrfigurer delvist lavet af blomster Parken er alsidig og farverig og danner en smuk ramme om en lang række oplevelser i Jesperhus – absolut et besøg værd.

Se her

Museum Mors

Museum Mors er et statsanerkendt museum med ansvar for kulturhistorie og geologi på Mors – museet har 4 afdelinger som tilbyder mange arrangementer og spændende udstillinger.

Dueholm Kloster er øens lokalhistoriske museum og beliggende i Nykøbing i gåafstand fra hotellet. Tusindvis af spændende genstande fra gamle dage kan ses på museet og sommerens særudstilling i 2021 er Bolden ruller.

Se her

Fossil- og Molermuseet

Fossil- og Molermusset er en geologisk afdeling af Museum Mors, beliggende på Nordmors.  Museets store samling blev baseret på en stor og meget fin privat samling af fossiler og krystaller fra de ca. 55 millioner år gamle moleraflejringer. Gennem årene er samlingen øget betydelig med spændende fund. Af de mange nye fossiler har den velbevarede havskildpaddeunge ”Luffe” haft stor betydning såvel lokalt som internationalt.
Der er mulighed for at gå på fossiljagt i molergraven ved museet. m

Se her

Dansk Støberimuseum

I hjertet af Nykøbing er det muligt at gå på opdagelse i Dansk Støberimuseums store samling af brændeovne, komfurer og køkkentøj. Museet har til huse i en af de fabriksbygninger, hvor Morsø Jernstøberi producerede alt lige fra potter og pander til komfurer og ovne - et spændende museum for industrihistorie og arbejdskultur med udgangspunkt i jernstøberi.

Se her

Anlægget

I gåafstand fra hotellet finder du et af byens åndehuller Anlægget, et dejligt stykke natur placeret i den gamle bydel nær Østerstrand. I anlægget er der gode stier, så stedet er perfekt til en lille gåtur.  Når man er i området, skal man ikke snyde sig selv for en tur ud til Østerstrand og videre ud på odden, hvor bl.a. Dansk Skaldyrcenter har til huse. Der er ikke åbent for publikum, men stedet tilbyder i samarbejde med VisitMors mange arrangementer året rundt.

Hanklit

Hanklit ligger på den nordlige del af Mors mellem Flade og Gullerup. Hanklit er vel nok den mest velkendte af øens molerformationer. Hanklit er med sine 61 meter et tydeligt billede på Mors' dramatiske geologiske historie, der går mere end 55 millioner år tilbage. Fra toppen er der en fantastisk udsigt over øen og Thisted Bredning.

Se her

Ejerslev Havn

Ejerslev Havn er en hyggelig og moderne havn – faktisk en af Mors’ flotteste naturhavne.
Og jo, der findes laguner i Danmark, og en af de mest idylliske finder du ved Ejerslev Havn. Følg evt.  vandrestien rundt om lagunen og oplev det dybe, stille vand omkranset af de flotte molerskrænter
Ved Ejerslev Havn findes fossilmæssigt en af Danmarks mest spændende råstofgrave. De foldede lag af moler og vulkansk aske er helt spektakulære og et særsyn. Der er fundet mange flotte fund i moleraflejringerne
Et paradis for naturelskere.

Se her

Kystruten – en afmærket vandrerute rundt om Mors

Langs kysten på Mors er den 150 km. lange naturoplevelse, Kystruten, der byder på en enestående natur, smukke landskaber og historiske mindesmærker. Ruten følger mindre asfalterede veje, markstier, historiske hulveje og går over enge og på stranden.
Vores smukke ø rummer også mange andre kortere ruter. Oplev eksempelvis øens højeste punkt på Hanklit-Salgjerhøjruten, det historiske Feggeklit, med sagnet om Kong Fegge på Feggeklit-ruten eller Nykøbing på den velkendte Kløversti.

Se her

Legind Bjerge

I det naturskønne område Legind Bjerge, der ligger syd for Nykøbing, kan du opleve en hel enestående natur. Naturen synes at variere med hvert skridt, du tager, og plantelivet veksler mellem løv og gran. I området står mange mindesmærker, og der er mange særlige steder såsom friluftsteatret Store Trinddal, Blåbærdalen og Riskjær med ”Sokken Hwol”, der ifølge et gammelt sagn skulle være en sunket gård.
Der er mange afmærkede vandreruter og mountainbikespor i området og Legind Bjerge bliver med god grund kaldt morsingboernes stolthed.

Se her

Østerstrand

Stranden er beliggende i den nordlige del af Nykøbing.
Kun 1 km fra Nykøbing Centrum finder du byens bedste badestrand. Området er omgivet af et stort grønt område med skov.
Langs den 500 meter lange sandstrand står der borde og bænke til fri afbenyttelse.
Stranden er velegnet for børn, da vanddybden stiger langsomt – af samme grund er der en lang badebro.
Der er gode p-muligheder i området.

Se her

Nationalpark Thy – Danmarks største vildmark

Det særprægede og uspolerede klithede-landskab er skabt af havet, vinden, saltet og sandet. Store plantager og nogle af Danmarks reneste søer fuldender billedet af Danmarks største vildmark.
Nationalparken huser en række sjældne dyr og planter samt et rigt fugleliv.


Seværdigheder i Nationalparken:

  • Udsigtspunktet Isbjerg i Hanstholm Vildtreservat. Området har haft status som vildtreservat siden 1949.
  • Stenbjerg Landingsplads. De små hvide huse blev bygget af Stenbjergfiskere i starten af 1900-tallet til opbevaring af fiskeredskaber i dag bruges de af fritidsfiskere
  • Lodbjerg Fyr. Fra tårnet er der udsigt over landskabet og havet.
  • Agger Tange har status som internationalt fuglebeskyttelsesområde.
Se her